90/6/23
7:56 ص
از تصاویر، درست و بهموقع استفاده کنید:
تصاویر برای زیبا کردن صفحه وبلاگ نیستند. از آنها وقتی استفاده کنید که مفهومی را به مطلب اضافه کند. گاهی اوقات آنقدر در استفاده از آنها زیاده روی میشود که مطلب اصلی در میان شان گم می شود. بعضی وقت ها تصاویر نامناسب سبب میشوند، نوشته مانند یک تبلیغ به نظر برسد. اعصاب خوانندهها را با استفاده از عکسهای متحرک به هم نریزید و فقط در صورتی از چنین چیزهایی استفاده کنید که واقعاً نیاز باشد. از انیمیشن ها وقتی استفاده کنید که به رساندن مفهموم تان کمک کند. آنها به حجم صفحات شما اضافه میکنند و خواننده ها بعد از انتظار طولانی وبلاگ را ترک می کنند.
طبقه بندی مطالب:
نیاز به دسته بندی پست ها یکی از اولین سؤالهایی است که در ذهن یک بلاگر جدید شکل می گیرد. سرویس های وبلاگ نویسی مختلف هر کدام امکانات متفاوتی را برای طبقه بندی نوشتهها در اختیار شما قرار می دهند. اما در اینجا با دو تا از رایج ترین و مهمترین آنها آشنا می شوید:
طبقه بندی بر اساس دسته های موضوعی: این سادهترین روش برای طبقه بندی است. میتوانید دسته های موضوعی مختلفی را بسازید و هنگام نوشتن یک پست جدید آن را در یک یا چند تا از این دسته ها طبقه بندی کنید. درست مثل پوشه هایی که ایجاد میکنید و کاغذها را بر حسب موضوع در آنها قرار می دهید. این روش ساده و سریع است. معمولاً این امکان را دارید، آنها را در یکی از ستونهای کناری وبلاگ نمایش دهید و با کلیک کردن روی هر دسته تمام مطالبی که در آن طبقه بندی شده است نمایش داده می شود.
برچسب زنی: تگ زدن یا برچسب زنی روش جدید تری برای دسته بندی اطلاعات است. در این روش برای هر پست تعدادی برچسب انتخاب میکنید و به آن اختصاص می دهید. محدودیتی در انتخاب و تعداد این برچسبها وجود ندارد. اما باید بدانید که انتخاب برچسب مناسب یک هنر است. وقتی یک پست مینویسد با خودتان فکر کنید، کدام کلمات و عبارات هستند که من را به یاد این پست میاندازد یا اگر یکی از خوانندگان من بخواهد این مطلب را پیدا کند احتمالاً چه کلمهای را جستجو خواهد کرد؟ این کلمات برچسبهای شما را تشکیل می دهند.
تست نهایی یادتان نرود:
بعد از اینکه مطلب را نوشتید و منتشر کردید حتماً آن را یک بار در وبلاگ مانند یک بیننده بازخوانی کنید. خیلی اوقات اشکالاتی در آن پیدا میکنید که هنگام نوشتن و ویرایش در صفحه مدیریت ندیده اید. گاهی اوقات عکس را در سایز اشتباه آپلود کردهاید و وقتی آن را در وبلاگ چک کنید، میبینید قالب وبلاگ به هم ریخته است. تست نهایی چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد اما این اطمینان را خواهید داشت، مطلب شما درست و بدون اشکال منتشر شده است.
امنیت در وبلاگ نویسی
حفظ امنیت و حریم خصوصی در فضای اینترنت بسیار مهم و جدی است که همواره باید به آن توجه داشت. اهمیت این موضوع زمانی که شما صاحب یک وبلاگ هستید و افراد مختلفی از سراسر دنیا بازدید کنندهی شما هستند، چندین برابر هم میشود.
تا زمانی که مرکز توجه قرار نگرفته باشید، خطر چندانی شما را تهدید نمیکند، ولی به محض اینکه تعداد بازدیدکنندههای وبلاگ شما بیشتر شود، به همین نسبت احتمال حمله به شما نیز بیشتر میشود. مخصوصا اگر یک وبلاگ سیاسی باشید یا مطالب شما در خلاف جهت منافع فرد یا گروهی باشد.
در این شرایط هک شدن شما فقط نابودی وبلاگتان را به دنبال ندارد بلکه امنیت خود شما و حتی بازدید کنندگان شما نیز از بین میرود و مشکلات جدی گریبانگیر تان میشود. در این جا از جهات مختلف مقولهی امنیت را بررسی میکنیم و نکات مهمی را که در این جهت باید رعایت شوند را شرح میدهیم.
انتخاب رمزهای عبور مناسب:
شکی نیست که اولین و شاید مهمترین قدم در جهت حفظ امنیت انتخاب پسوردهای مناسب است. برای انتخاب پسورد به چند نکتهی کلیدی باید توجه کنید:
-حفظ حریم خصوصی در فضای اینترنت مساله بسیار مهم و جدی است که همواره باید به آن توجه داشت. روی پسوردهایتان حساس باشید و هرگز برخی از آنها را کم اهمیتتر تلقی نکنید زیرا ممکن است همان اکانت ساده و بیاهمیت شما، راه ورود هکرها به اطلاعات مهم تان باشد.
-از پسوردهای طولانی و مشتمل بر حروف بزرگ و نشانهها استفاده کنید.
-البته انسان از حفظ پسوردهایی با خصوصیات بالا عاجز است، بنابراین از نرمافزارهایی مناسب برای نگهداری آنها مانند last pass و Keepass و غیره استفاده کنید و هرگز از روشهای خطرناکی مانند یادداشت آنها در درون دفترچهی یادداشت تان استفاده نکنید.
-از کلمههایی که در هنگام سخن گفتن بر آنها تکیه میکنید به عنوان کلمه عبور استفاده نکنید زیرا از اولین گزینههای یک هکر در زمان حدس زدن پسورد شما است.
- در آخر از اطلاعات تماس خود و نزدیکان تان و یا اطلاعات هویتی و شناسایی هرگز به عنوان رمز عبور استفاده نکنید.
با رعایت همین نکات ساده و کمی تدبیر در انتخاب پسورد تا حد زیادی به امنیت خودتان کمک کرده اید.
سایت لست پس: http://lastpass.com
کی پس: http://www.keepass.info
مطالب کامپیوتری دارم. از همه وبلاگ ها هم دیدبانی میکنم.در میهن بلاگ هم با همین اسم یک وبلاگ دارم